SR3 RSX | SR3 RS | SR3 SS | SR3 SL

0-100 (sek)

Toppfart (km/h)

Vikt (kg)

Effekt (hk)


Radical SR3 introducerades redan 2002 och är numera världens mest framgångsrika sportvagn med över 1 000 nöjda förare. SR3 är helt enkelt en väldigt stabil och välutvecklad racingbil som är snabb i händerna på både entusiaster som erfarna proffs!

SR3 får sin kraft från RPE’s fyrcylindriga motorer som har sitt ursprung från Suzuki. Kraften från motorn överförs till bakhjulen via en drivlina utvecklad av Quaife som erbjuder flera olika utväxlingar beroende på bantyp. Motorn varvar 10 500 rpm och den sex växlade lådan hanteras bäst med Radical’s egna pneumatiska paddelväxelsystem. Med sina blixtsnabba upp och nedväxlingar behöver du aldrig släppa fokus på banan.

En äkta prototypvagn ska vara tvåsitsig och SR3:an är inget undantag. Cockpiten är utformad för medåkning med bästa tänkbara säkerhet och ergonomi i fokus. Självklart är SR3:an FIA godkänd med såväl deformationszoner, båge som craschbox i fronten.

Radical har ett arv från en av världens mest prestigefyllda tävling, Le Mans 24 timmars. Under flera år deltog Radical i LMP2 klassen med flera SR9:or. Självklart har SR3:an hämtat såväl form, funktion som erfarenhet från sin historia. Med centrumbult, airjacks och snabbtankning så är SR3:an en perfekt vagn för långlopp.

Radical SR3 RSX
Utvecklingen av världens populäraste sportvagn fortsätter och med sin senaste modell så har bilen förfinats ytterligare till sitt yttre.

Filosofin bakom bilen kallas “marginal gains” och betyder att SR3 RSX är byggd på ytters små förändringar gentemot sin föregångare som många redan anser är en perfekt racingbil.

Bland förbättringarna märks bland annat:
– Ny utformning av front splitter.
– Ny utformning av rear diffuser.
– LED belysning.
– Mindre slaglängd i 1500 cc motorn.

Att Radical SR3 är ett vinnarkoncept råder det ingen tvivel om – frågan är om det finns ett bättre koncept på marknaden där du oavsett bantyp kan åka så snabbt till en rimlig budget!

SR3 RSX Översikt
Längd: 4.10m
Höjd: 1.04m
Bredd: 1.79m
Min vikt: 570 kg
Toppfart: 260kph
0-100km/h: 2.8 sec
80-160km/h: 4.9 sec
G-kraft broms: 2.2
G-kraft kurva: 2.7

SPA Varvtid: ca 2.23
Kinnekulle: 48.73

Radical SL – Vägversionen
Vill du kunna vägregistrera din Radical SR3 så ska du välja SL modellen som levereras med en tvåliters turboladdad Fordmotor på 300 hk

För prisuppgift kontakta: info@radicalsportscars.se

It looks and goes like a Le Mans refugee.

EVO


It batters, flattens and deafens you. Perfect!

Andy Green


It’s the quickest way to get your heart racing, period.

Team Stradale


Insane grip and aero

Topspeed


This isn’t an experience you’ll want to have just once. Radical, indeed.

Road and track


*Alla specifikationer hänvisar till Radical SR3 RSX

Translate »