HJERPPE TRIPPELMÄSTARE!

Likt 2017 var det dags för Radical Cup Scandinavia att avgöras på Kinnekulle Ring

Pressen låg helt klart på Erik Stillman som hade en titel att försvara samt ett tapp på hela 36 poäng att ta igen. Jani Hjerppe har kört en nästan felfri säsong och viljan att vinna mästerskapet var enorm efter att ha blivit snuvad på titeln under föregående år.

Till kvalet satte Stillman upp ett enormt tempo före Hjerppe när han smiskade det tidigare banrekordet i klassen med över en sekund. 47.6 är det näst snabbaste varv som någonsin körts på arenan, imponerande!

Sakta gick det inte heller för Hjerppe som lyckades kvala ut Jørn Martin Aalerud med tiden 48.0 före Norrmannens 48.6! Trots detta var Aalerud nöjd med kvalet.

“Jag har haft en tung säsong och kämpat hela året med att hitta rätt setting till bilen, nu börjar den äntligen kännas riktigt bra! Dock är det något ironiskt att vi hittat rätt först till det sista racet för säsongen” – Jørn Martin Aalerud

Filip Svensson som gjort en fantastisk debutsäsong i klassen hägrade bakom Aalerud i jakten på en bra startposition som eventuellt skulle kunna säkra honom bronset i RCS!

Den femte säsongen av Radical Cup Scandinavia är nu över och vilken säsong det har varit!

Radical Sweden

Generalagent

TÄTT UNDER TOPP TVÅ!

2018 har varit en säsong där vi fått se flertalet duktiga förare florera till fantastiska förare!

Radical Sweden

Generalagent

Stillman vinner slaget men förlorar kriget.

Ett oslagbart tempo, så skulle man kunna beskriva Erik Stillmans race i helgen. Något annat än seger verkade inte finnas för Jönköpingssonen. Jani Hjerppe har dock varit med i spelet ett tag och körde på ren taktik. Målet var att hålla andraplatsen i sprinten och öka poängluckan såpass att Stillman inte kunde stänga den.

Hjerppe lyckades med sitt uppdrag trots extremt hård uppvaktning från både Aalerud och Svensson och de tre bilarna passerade mållinjen med bara en sekund mellan sig. Med detta säkrade Jani Hjerppe segern i både Sprint Cup och Radical Cup Scandinavia 2018! Grattis Jani!

Med Aaleruds tredjeplats i sprinten som även säkrade honom bronset i Sprint Cup så var det vinna eller försvinna för Svensson i det stundande Enduroloppet om han skulle säkra en pallplats 2018!

Thea Olsen har varit en riktig uppstickare under säsongen och imponerade även nu hon när hon lyckades hålla Fangio-essen Seppo Mäntylä och Bo Eliasson bakom sig hela loppet igenom och mer eller mindre säkra femte plats i RCS. Starkt jobbat från unge Olsen!

 

HÅRD KAMP KRING ENDURON!

Enduron var återigen en uppvisning av ren pace från Erik Stillman.

Men precis som i sprinten så var Stillmans problem inte risken att bli omkörd, utan det faktum att Hjerppe bara behövde ta sig in på andra plats för att kunna säkra segern i Enduro Cup. Till publikens stora njutning så skulle det bli riktigt spännande när det vankades depåstopp då Hjerppe låg under hårt tryck från Filip Svensson som mer än gärna ville säkra sin tredjeplats i RCS och förhoppningsvis även i Enduro Cup.

Den flygande Finländaren lyckades dock återigen hålla sig undan från attackerna och drog på slutet ifrån för att kunna säkra sin andraplats och med det även bli trippelmästare i Radical Cup Scandinavia! Synd för Svensson som behövde poängen för att säkra bronset i Enduro, en utmärkelse som istället tillföll Thea Olsen efter ett fantastiskt race. Vilket sätt att runda av säsongen för den unga Norskan! Grattis Thea!

Filip kunde dock känna sig mer än nöjd då Aalerud stötte på problem under loppet som gjorde att seriedebutanten kunde säkra sin tredjeplats i Radical Cup Scandinavia! Grattis Filip!

“Även om det är synd att jag inte kunde säkra någon av serievinsterna i år så är jag ändå förnöjd med mina resultat i helgen. Bilen gick som en fantom och jag tog även banrekordet här!” – Erik Stillman

Ett stort grattis till våra förare och inte minst Jani Hjerppe för deras fantastiska resultat.

Radical Sweden

Generalagent

NEZ & FANGIO AVGJORT!

Det är inte bara RCS, Sprint Cup & Enduro Cup som det tävlas i.

Radical Cup Scandinavia är även en FIA NEZ klass och denna serie har också sett sitt avslut. Efter ett par spännande tävlingar i både Sverige och Norge så fick Erik Stillman trots allt titulera sig som mästare i en av årets mästerskap före Jani Hjerppe och 2017 års NEZ-mästare Jørn Martin Aalerud . Gratulerar Erik!

Racingsporten består inte bara av ungdomar.

Ord man bör minnas när våra Fangioförare susar förbi! Fangio Cup, RCS interna serie för förare över 45 års ålder eller två förare med en sammanlagd ålder över 90.

2018 har varit definitionen av en stenhård säsong mellan veteranerna Bo Eliasson och Seppo Mäntylä där de konstant skiftat serieledning. Michael Kullzén har hägrat bakom men har inte kunnat närma sig Eliasson och Mäntylä.

Även här avgjordes det under årets sista tävling. Det skulle sluta med att Mäntylä drog det längsta strået och kunde efter en stark helg på kullen säkra sin seger i Fangio Cup 2018! Grattis Seppo!

En otroligt spännande säsong är nu slut och värdiga vinnare har fått lyfta sina pokaler inför publikens jubel!

Den femte säsongen för Skandinaviens snabbaste racingklass har gett oss fantastisk racing, nya banrekord och dramatiska ögonblick! Sammanhållningen i klassen är bättre än någonsin och för de av er som läst under året och känt suget att få vara med och tävla så kan vi meddela att ni är varmt välkomna med era prototyper 2019!

Håll koll efter vår kommande säsongssammanfattning med fina intervjuer och kommentarer från våra förare!

TACK FÖR SÄSONGEN!

Mycket körtid, rimlig ekonomi, schyssta villkor och en fantastisk sammanhållning är det som gör RCS till RCS! Tack för fem fantastiska säsonger!

Radical Sweden

Generalagent

Noterbara nummer


Nytt varvrekord Kinnekulle | Erik Stillman

Antal Podium 2018 | Jani Hjerppe

Antal olika mästare på fem säsonger

Antal regnrace 2018

Translate »