MÄSTARNA KORADE

Säsongen har sannerligen bjudit på mycket körning för killarna och tjejerna bakom ratten i sina Sportvagnsprototyper, minst två timmars aktiv körning varje helg förutom friträningen.

Sprint Cup avgjordes redan efter den femte tävlingshelgen med Erik Stillman och co piloten Alex Andersson i topp, även FIA NEZ avgjordes med snabbe Jørn Martin Aalerud som segrare.

Med säsongens två sista race var det dags att kora mästarnas mästare samt vinnare i Enduro Cup.

MÄSTARKLASS

Erik Stillman behövde i praktiken bara ta sig i mål under helgens två avslutande race för att säkra totalmästerskapet i RADICAL CUP SCANDINAVIA, det skulle visa sig att Stillmans ambition var större än så – han ville vinna allt på knock out!

Jani Hjerppe och Jørn Martin Aalerud är två riktigt snabba förare som tyvärr fick en riktigt dålig helg, Hjerppe lyckades knäcka en upright och Aalerud körde sönder ett drev i växellådan. Därmed var båda killarna borträknade till första racet.

Simon Hultén, som hoppat i sin bil mot slutet av säsongen och ville visa att han fortfarande kan ratta en prototyp, var snabbast på kvalet och bärgade också segern i det första racet före Stillman och Seppo Mäntylä på tredje plats.

Till andra och säsongens sista race skulle man kunna tycka att Stillman skulle slappna av då han redan hämtat hem segern Radical Cup Scandinavia. Med Hultén i pole gjorde Stillman en kanonstart och kunde defilera i mål som vinnare före Hultén och Hjerppe på tredje.

Att fullfölja så många race som möjligt under en säsong och konsekvent plocka bra med poäng brukar vara ett framgångsrecept. Magnus Wallén som konstant varit med i toppen under säsongen fick verkligen betalt för sin strategi när han knep andraplatsen i mästerskapet.

Jani Hjerppe är en riktigt snabb förare, trots att han missade Karlskoga så lyckades han plocka den sista pallplatsen i totalmästerskapet. Ryktet säger att han inte är helt nöjd och vi ser fram mot hans revansch till säsongen 2018.

ENDURO CUP

Att mästerskapet var avgjort till Stillman/Anderssons favör innebar inte att Enduro Cup var avgjort. Hjerppe, som bröt i det första racet lämnade dörren öppen för Gustafsson/Arvidsson, som gick i mål som femma i första racet och ledde därmed Enduro före Hjerppe med en marginal på tre poäng.

Till andra racet var Hjerppe tillbaka men denna gång längst bak i startfältet. Efter ett hårt jobb bakom ratten där han satte helgens snabbaste varv på 48.808 pressade Hjerppe sig upp på pallen och plockade därmed också de viktiga poängen som behövdes för att kunna titulera sig Enduro Cup mästare!

Mixen Peter Gustafsson och Monica Arvidsson har visat sig vara ett bra recept, tillsammans har de fullföljt samtliga race och plockat värdefulla poäng. Det har varit otroligt kul att se duon på banan och man kan bara konstatera att den unga fröken Arvidsson verkligen har framtiden för sig, hon är riktigt snabb och stabil på banan, tillsammans är de väl värda sin andra plats i Enduro Cup.

Med Aalerud borta i kombination med en snabb Stillman i de avgörande två racen fick grabbarna Stillman/Andersson lite oväntat kliva upp på pallen och lyfta bucklan för tredjeplatsen i Enduro Cup med en marginal på 10 poäng före Johan Kylberg.

FANGIO CUP

Kampen om vilken förare över 45 år som skulle få kliva högst upp på pallen och bärga titeln har stundtals varit tuff under säsongen. Med en kombination strategi och envishet så lyckades Magnus Wallén plocka den åtråvärda bucklan före Johan Kylberg. Kampen har varit hård men hjärtlig både på och utanför banan. Tredjeplatsen plockades av Mäntylä/Keränen som tillsammans är över 90 år vilket kvalificerar dem för Fangio Cup.

Bo Eliasson, Micke Kullzén, Ole-Jacob Nilsen, Tor-Magnus Fagermo, Lars-Göran Moberg, FT Hølen. Det är sex fangioförare som kan ge topp tre en match till säsongen 2018! Vi hoppas på bra fajter.

 

 

Translate »