TÄT TITELSTRID

Vem vinner Radical Cup Scandinavia 2018?

Regerande mästaren Erik Stillman står mot serieledande Jani Hjerppe, mästare i både Radical European Masters och Radical Middle Eastern Cup. Mycket prestige med andra ord.

Avgörandet kommer att ske på Kinnekulle Ring, en utmanande arena som tidigare i RCS historia gett oss otroliga omkastningar i poängställningen. Jani Hjerppe kommer att anlända med en stor dos självförtroende då Finländarens ledning på 36 poäng inger viss respekt för vilken toppensäsong han haft under 2018. Åtta segrar på 14 race är något alldeles extra.

Erik Stillman kommer att få det tufft men känner vi Erik rätt så är utmaningen något som bara sporrar honom ytterligare. Med sex segrar under 2018 så har han haft allt annat än en dålig säsong. Hade det inte varit för nollpoängaren på Kinnekulle Ring i början av säsongen så hade titelstriden varit omöjligt tät.

I Sprint Cup har Jani redan säkrat segern till Eriks stora förtret. Grattis Jani!
I Enduro Cup är det dock tätare då det bara skiljer fem poäng mellan mästarna, vi förväntar oss en riktigt dunderstrid!

Fem år av stenhårda fighter, vågade omkörningar, banrekord och fantastisk gemenskap kulminerar nu i en titel-strid mellan två av RCS mest vinstrika förare någonsin.

Radical Sweden

Generalagent

Jani Hjerppe

Jani Hjerppe

Serieledare

Erik Stillman

Erik Stillman

Titelförsvarare

STENHÅRD KAMP OM BRONSET

Filip Svensson

Filip Svensson

Bronsutmanare

Jørn Martin Aalerud

Jørn Martin Aalerud

Bronsutmanare

Thea Olsen

Thea Olsen

Bronsutmanare

Seppo Mäntylä

Seppo Mäntylä

Bronsutmanare

Fyra förare kan kamma hem det!

Om du känner att kampen om titeln är spännande så måste striden om RCS bronsplats vara om än mer speciell! Faktum är att det finns fyra(!) förare inom 35 poäng som har chansen att plocka hem tredje plats i mästerskapet! Filip Svensson, den erfarne time-attack föraren, har haft en riktig dräpare till debutsäsong i Radical och är på god väg att få ta emot tredje pris för sin insats i år.

Den Norska duon i form av Jørn Martin Aalerud och Thea Olsen har dock inga planer på att låta Svensson ta hem pallplatsen då de båda lurar bara några enstaka poäng bakom i tabellen. Jørn Martin har trots en otursförföljd säsong kunnat prestera bra resultat och har flera gånger tidigare visat på ett riktigt bra tempo runt Kinnekulle Ring, spännande!

Thea Olsen har visat på bra fart under sin debutsäsong och har dragit upp sin Radical PR6 till riktigt imponerande positioner under året som gått. Taktiska körningar och en förmåga att i stort sett alltid ta poäng har resulterat i att den unga Norskan är med och på riktigt kämpar om bronset!

Jani Hjerppe är inte den enda snabba Finländaren i fältet, Seppo Mäntylä har visat på enorm utveckling från 2017 och har lyckats köra sig till hela tre podium under den gångna säsongen, imponerande! Med ett underläge på endast tre poäng upp till Thea så kan vi absolut inte räkna bort möjligheten att Mäntylä kan klättra rejält i tabellen under årets sista racehelg.

FULL FART I FANGIO

Minimal marginal!

Det är inte bara i RCS-totalen och Enduro Cup det sker en titel-strid. Fangio Cup, poängligan för förare över 45 år eller två förare kombinerat över 90 år har blivit en riktig nagelbitare där tidigare nämnda Seppo Mäntylä leder med en liten marginal på tolv poäng över snabbe Bo Eliasson.

Eliasson har överraskat flera gånger under säsongen med sin PR6 och har producerat varvtider som många andra serier skulle döda för, verkligen respektingivande! Han har många gånger under året varit retligt nära att kunna nypa till sig en pallplats, chansen finns fortfarande för Bo att nå dit.

Fangio Cup ska också avgöras och det står mellan två förare som visat enorm utveckling bakom ratten!

Radical Sweden

Generalagent

Seppo Mäntylä

Seppo Mäntylä

Serieledare Fangio

Bo Eliasson

Bo Eliasson

Titelutmanare Fangio

Translate »