TVÅ MÄSTARE KLARA!

KARLSKOGA

Kampen om Radical Cup Scandinavia fortsätter och de hetaste namnen inför Karlskoga får nog tillställas Jani Hjerppe som ledare före Erik Stillman/Andersson och Jørn Martin Aalerud. Nu skulle det visa sig att Jani körde på Silverstone under helgen och det var uppenbart att Stillman och Aalerud skulle utnyttja helgen för att skapa en lucka i poängtabellen.

Planen att plocka så många poäng som möjligt såg riktigt bra ut efter de inledande sprintracen, Stillman plockade en vinst och en andra plats och Aalerud en andra och en tredjeplats. Tyvärr skulle det visa sig att båda grabbarna fick kasta in handuken till enduro racet, Stillman tappade oljetryck och Aalerud körde av en upright.

Mest taktisk under helgen var Magnus Wallén som bevakade sin position och landade hem 73 sköna poäng och därmed gick upp till tredje plats i mästerskapet.

Peter Gustafsson tillsammans med Monika Arvidsson lyckades inte till 100 % då de missade poäng i ett av racen efter en avkörning.

Johan Kylberg som fick en sladdande Aalerud i sidan fick också bryta ett race och tappade därmed värdefulla poäng.

Snabbast under helgen var Simon Hultén som gjorde ett inhopp med sin SR3:a. Första racet gick samtliga ut på slicks, när sedan regnet kom så chansade Hultén med ett depåstopp och byte till regndäck, det gick inte hem. Till race två och endurance plockade han full pott och satte dessutom banrekord på Karlskogas nya sträckning med tiden 1:03,852.

KINNEKULLE

Kampen om Enduro Cup, Fangio Cup och Radical Cup Scandinavia kommer att avgöras på Kinnekulle.

Jani Hjerppe leder fortfarande Enduro Cup efter tre vinster och en andra plats. Sjutton poäng efter hittar vi Peter Gustafsson tillsammans med Monika Arvidsson, därefter följer Aalerud och Kylberg med 84 poäng vardera.

Sammanlagda poängen från Sprint- och Enduro Cup skapar det mest prestigefyllda mästerskapet, Radical Cup Scandinavia.

Erik Stillman ligger i topp på 325 poäng före Aalerud på 295 poäng. På tredje plats hittar vi Wallén med 288 poäng. Utmanaren till Kinnekulle lär vara fjärdeplacerade Jani Hjerppe som skuggar Wallén med en marginal på sex poäng.

FIA NEZ AVGJORT

Årets upplaga av NEZ gick på Falkenberg, Rudskogen och Karlskoga. Inför de sista racen på Karlskoga var det Aalerud/Norge i topp före Hjerppe/Finland och Kylberg/Sverige på tredje plats.

Tyvärr krockade helgens evenemang med European Masters vilket gjorde att vi tappade lite folk på griden vilket skulle visa sig påverka landskampen mellan Norge, Finland och Sverige.

Vinnare: 220 poäng, Jørn Martin Aalerud, Norge.

Tvåa: 179 poäng, Magnus Wallén, Sverige

Trea: 157 poäng, Erik Stillman, Sverige

SPRINT CUP AVGJORT

Stillman kom till Karlskoga med ett övertag på 24 poäng före Magnus Wallén på 171 poäng. Tredjeplacerade Jani Hjerpe låg inte mer än sex poäng från Wallén.

Med vinst i första sprintracet och en andra plats säkrade Erik Stillman totalsegern i Sprint Cup. Magnus Wallén som plockat poäng i samtliga 10 sprintrace säkrade sin andra plats med en tredje och en fjärdeplats under helgen. Tredjeplatsen säkrade Jørn Martin Aalerud före Johan Kylberg.

FANGIO CUP

Kampen mellan förare över 45 år fortsätter, Kylberg som låg i topp före Wallén fick tyvärr bryta ett race på Karlskoga, därmed kammade Magnus hem full pott och gick upp i ledningen före Johan.

Kampen är INTE avgjord då det återstår två endurance innan säsongen är slut, vi får se om gubbarna kan hålla nerverna i styr.

Säsongens seniora rookie, Ole Jacob Nilsen fick med sig en andra- och en tredjeplats efter Karlskoga.

Translate »