NEZ FINAL I KARLSKOGA

Spännande upplösning väntar…

Med två racehelger och fem race kvar på säsongen finns det många sköna poäng att fightas om innan det är dags att kröna de olika mästarna i Radical, främst hägrar kanske mästerskapet i Radical Cup Scandinavia där den sammanlagda poängen från Sprint Cup och Enduro Cup räknas.

Närmast har vi Gelleråsen den 2-3 september där vi under lördagen kommer att köra test, kval och två sprintrace. Söndag förmiddag kör vi kval och ett endurance.

Under den kommande helgen kommer mästaren i FIA NEZ samt Sprint Cup att krönas!

Sprint Cup

Leder med 195 poäng gör just nu Stillman/Andersson med en marginal på 24 poäng före Wallén som i sin tur skuggas av Hjerppe med sex poäng tillgodo. Aalerud ligger fyra med endast fem poäng upp till Hjerppe. Det kan med andra ord gå hur som helst i toppen!

FIA NEZ

Säsongens NEZ avgörs på tre banor, Falkenberg, Rudskogen och Gelleråsen. Aalerud som plockade full pott i Rudskogen leder med en marginal på 31 poäng till Hjerppe med 138 poäng. På tredje plats ligger Kylberg på 108 poäng, differensen mellan Kylberg ner till sjätteplatsen är endast åtta poäng.

FIA NEZ priset delas ut i samband med varje lands årliga bilsportgala, frågan är till vilken nationalitet det blir som får stoltsera med titeln, Norge, Finland eller Sverige? En sak är säker, plockas det inte poäng på Gelleråsen är frågan öppen!

Mästarnas mästare…

Vem kröns till 2017 års mästare i RCS?

Jani Hjerppe leder just nu RCS med 282 poäng före Stillman/Andersson med en marginal på 14 poäng som i sin tur har 24 poäng i marginal till Aalerud.

Mellan fyran och sexan skiljer det endast sju poäng där Wallén toppar på 215 poäng före Kylberg med fem poäng som i sin tur skuggas av Gustafsson/Arvidsson endast med två poäng i marginal.

Vems namn som hamnar på vandringspriset tillsammans med de tidigare mästarna kommer att avgöras i de återstående racen, att fullfölja racen och plocka poäng kan vara en av de mest strategiska frågorna framöver.

Enduro Cup

Jani Hjerppe har tre segrar och en andraplats med sig i bagaget inför Gelleråsen, med 117 poäng så har Hjerppe en marginal på 33 poäng till tvåan Stillman/Andersson med 84 poäng. Med fem poängs differens hittar vi trean Gustafsson/Arvidsson på 78 poäng.

Fangio Cup

Att vinna Fangio Cup är målet för flera av våra förare över 45 år och kampen är stenhård. Kylberg ligger just nu i ledningen, endast en (1) poäng före Wallén! Stenhårt med andra ord. Kampen om tredjeplatsen står just nu mellan Mäntylä/Keränen på 139 poäng med en marginal på 10 poäng till Bo Eliasson.

Kinnekulle

Till avslutningen på Kinnekulle kommer vi med största sannolikhet att köra test och kval på fredag eftermiddag den 22 september. Under lördagen kör vi två endurance race innan vi tillsammans med SSK avslutar säsongen med middag och prisutdelning.

Translate »